Убиен и првиот соработник на Ал Багдади

0
70

Сомнеж дека американските специјалци заедно со курдските сили во Идлиб успеале да го совладаат Багдади покренаа од руското Министерство за одбрана, од каде велат дека е малку веројатно лидерот на Исламска држава да се крие на територија, контролирана од соперничка организација, а воедно не регистрирале воздушни удари во областа на Идлиб, која сега е под контрола на Турците.

„Ако оваа информација навистина биде потврдена, тогаш станува збор за сериозен придонес на претседателот на САД во борбата против меѓународниот тероризам. Ваква вест не би можела да предизвика негативни реакции кај руските власти“, вели Дмитриј Песков – портпарол на Кремљ.