Финансиска помош од Општина Чаир за изгорените куќи во Серава

0
161

Општина Чаир се солидализира со семејствата на изгорените куќи во населба Серава. На 29-тата седница на Советот на Општина Чаир едногласно се усвои предлогот за финансиска помош за семејствата на двете изгорени куќи во населба Серава.

Исто така, Општина Чаир посредува за изнаоѓање и на други донатори и апелира до сите кои имаат можност да придонесат за повторната изградба на куќите пред да почне зимскиот период, соопшти општината