Црвенковски останува на ставот да не коментира актуелни теми

0
151

Поранешниот претседател на СДСМ и на Македонија, Бранко Црвенковски не сака да го коментира сведочењето на Зоран Верушевски дека нелегално прибавените телефонски разговори во 2010 година прво биле носени во тогаш опозициската СДСМ, а екс разузнавачот ги анализирал како надлежен за безбедносна политика.

Алфа ТВ став побарала во кабинетот поранешниот претседател Бранко Црвенковски. Тие прашале како екс претседателот го коментира сведочењето на Верушевски, дали навистина како лидер на опозициската СДСМ ги примил т.н. бомби и колку материјали биле доставени во партијата? Од кабинетот кусо одговориле дека Црвенковски останува на својот став да не коментира актуелни теми, вклучително и оваа.