Шпанската полиција спречи терористички напад во Мадрид

0
170

Шпанската полиција спречила терористички напад пришто уапси 23-годишен шпански државјанин, член на Исламска држава.

Според тамошните медиуми, во неговиот стан во близина на Мадрид се пронајдени хемикалии, упатства за правење експлозивни направи, панцир и список со цели за напади.