12. години од смртта на Тоше Проески: Се’ е исто како пред кобниот ден!

0
236

Денеска се навршуваат 12. години од смрта на Тоше Проески во неразјаснета сообраќајна несреќа…
Тое беше и острана во срцето на неговите фанови…
Тоше беше и остана најголемиот пејач од овие простори…
Тоше беше и остана најсаканиот пејач во овие простори, но и во регионот…
Тоше беше и остана без вечно живеалиште какво што заслужува…

 

Тоше беше и остана мета на многумина покрај него „да заработат“…
Тоше беше и остана името кое донесе многу песни кои останаа кај нас но и во регионот…
Тоше беше и остана пример за хуманост и добродетелство…
Тоше беше и остана младо момче кое беше поврзан со Бога…
Тоше беше и остана личност која остави трага во нашата, македонска, историја…
Тоше беше и остана идол чиј живот згасна едно кобно утро доека спиел…а не смеел да биде на тоа место…