13 членки на ЕУ се против раздвојувањето на Македонија и Албанија

0
145

Министрите за надворешни работи на земјите членки на Европската Унија на попладневниот состанок во Луксембург разговараат за новите драфт заклучоци доставени до шефовите на дипломатии со кои се предлага раздвојување на Македонија и Албанија во поглед на отворањето преговори за членство.

Дипломатски извори кои учествуваат на состанокот, за Телма велат дека тоа е главната точка од попладневниот дел на министерскиот состанокот, но се уште нема консензус околу тоа прашање.