(ВИДЕО) Хаос во Хрватска: Летаат стебла и контејнери, Сплит е потопен

0
128

Олујното невреме прави големи проблеми во сообраќајот во поголемиот дел од Хрватска, особено на приморјето, каде силниот ветер носи се пред себе.

На делницата од Јадранската магистрала меѓу Нови Винодолски и Сењ важи забрана за сообраќај на автобуси на кат, возила со камп приколки и мотоцикли.

На Јадранската магистрала се возможни и одрони, па возачите се предупредувани брзината на движење на возилата да ја прилагодат според условите на патот.