Движењето Анти Коцкање со отворено писмо до премиерот поради отворање нови казина и обложувалници

0
70

Движењето Анти Коцкање од Тетово информира дека е испратено отворено писмо до премиерот Зоран Заев, за, како што велат, дозволата за отворање ланец обложувалници. ИНформираат дека до комисијата за финансирање и буџет е пратено писмо за непочитување на сегашниот закон.

Република Северна Македонија се претвора во Лас Вегас на Балканот со низок стандард и високо коцкање, тоа е срам! Во моментот кога Европа ќе ги исклучи нашите светла, светлата на ланецот на тие облоќувалници ќе светне и светлата од свеченото отворање на казиното на скопскиот плоштад, сите со странски капитал.

Господине Премиер овие обложувалници и приредувачи на игри на среќа не паѓаат од небото, но вие и Министерството за финансии кое е под ваш чадор давате дозвола и затоа немојте да се изненадите зошто остануваме на Балканскиот Полуостров, бидејќи овој ланец за обложување е од Босна и Херцеговина, Србија и континентот. Африка.