Ешерихија коли најдена во водата во Скопско

0
68

Пронајдена е ешерихија коли и други бактерии во повеќе бунари, извори и чешми во Скопје, известуваат од ЈЗУ Центар за јавно здравје – Скопје.

Како што информираат од Центарот за управување со кризи водата за пиење, неисправна вода поради наод на ешерихија коли и зголемен број на колиформни бактерии се пронајдени во селата Чучер Сандево, Горњане, Бањани, Мирковци, Бразда, Глуво, Кучевиште, Побожје, Кучевишка Бара и Боговиње.