ЗА ДВЕ ПИЈАНСТВА ЗАД ВОЛАН – ќе се одзема возачката, над 80 години – нема дозвола

0
93

Над 80 години, нема возење автомобил. Ако досега имаше дилеми што ќе донесат измените во Законот за безбедност во сообраќајот, од Министерството за внатрешни работи за Фактор ги расчистуваат нејаснотиите.

Овие законски измени, според МВР, веќе се во собраниска процедура.