Зелениот кров на ГТЦ повторно мета за демолирање

0
81

Обид за демолирање на новиот зелен кров на ГТЦ вчера вечер, по најавата на Град Скопје дека ќе биде пуштен за употреба во петок. Но, обезбедувањето од трговскиот центар реагирало на време и ги спречило сторителите да уништат било што.

Како што може да се види од снимките на безбедносните камери, кои ги објави градоначалникот Шилегов, непознатите сторители околу 1 часот по полноќ, облечени во црна гардероба и капи, биле фатени и спречени од обезбедувањето на ГТЦ, да го демолираат зелениот кров , по што го напуштиле местото. Според Шилегов, кога Градот ќе заврши некој проект, се појавуваат чудни сили, во обид да го уништат сработеното.