Катица Јанева оди во куќен притвор

0
94

Катица Јанева оди во куќен притвор откако Апелацискиот суд ја прифати нејзината жалба на мерката притвор изречена од кривичниот суд.

Јанева побара и од Кривичниот суд да и го укине притворот и да го замени со домашен за што понуди гаранција во недвижен имот – три стана, но жалбата беше одбиена.

Јанева е во притвор од 21 август кога беше уапсена поради инволвираност во случајот „Рекет“. Во текот на истрагата таа не даде исказ.