Општина Центар: Исечените болни дрвја ќе бидат засадени со нови јапонски цреши

0
120

ЈП „Паркови и Зеленило“, на барање на Општина Центар, вчера и денеска изврши интервенција на дрворедот на улицата „Максим Горки“, по што со реакција утринава се јавија скопјани.

Од Општината смируваат дека се работи за отстранување стари и болни дрвја од видот јапонска цреша.