Рама: Луѓето кои спијат во шаторите, ќе бидат сместени во хотели

0
92

Албанскиот премиер, Еди Рама, најави дека стручни тимови за проценка на штетите од земјотресот од 26-ти Ноември, денеска ќе започнат со работа. Тој информираше дека досега се донирани пет милиони евра и повеќе од милион американски долари помош за погодените од земјотресот.

Рама изјави и дека шаторите во кои се сместени луѓето кои останаа без своите домови во разорниот земјотрес во Албанија, ќе бидат отстранети и овие семејства ќе бидат сместени во хотели.

Рама потврди и дека во земјотресот животот го загубиле 49 лица, од кои 25 во Драч а 23 во Туман. Прекината е и потрагата по преживеани во овие две места.