Скопје денеска е 11-ти најзагаден град во светот

0
161

Вчера Скопјани се збогуваа со јапонските цреши , а денеска со стабилното ниво на загаденост. На ранг листата Македонија е 11-та по ред, веднаш пред Пакистан.

Деновиве мерните станици бележат екстремно загадување во повеќе општини, а денеска воздух со најлош квалитет дишат жителите на Центар и Ѓорче Петров со 61 ПМ 10 честички. Зад нив е Карпош со 49.