Судската администрација незадоволна од покачувањето на надоместокот на плата

0
80
  1. Судската администрација  идната недела  на протест , ако не добијат  еднакви додатоци на платите  како  судиите.  Со последната одлука на судскиот буџетски совет,  додатоците на судиите за септември и октомври се зголемени за 10,  а на судската администрација за 5 отсто . За синдикатот на судските службеници одлуката  е неправедна и ако не се изедначат додатоците размислуваат  за блокада на работата на судовите.

Од судскиот совет вела дека додатоците на судиите се зголемени за 10 отсто затоа што судските службеници со одлуката во септември  за раст на платите во администрацијата добиле 5 отсто покачување.