Шилегов: Кога сакаат, каде сакаат да се соочиме и дебатираме за продажбата на Градската куќа

0
167

Кога сакаат, каде сакаат, на било кој медиум, во било кое време, било кој преставник на опозицијата, па дури и 10 души да дојдат, јас сум спремен да се соочиме и дебатираме за продажбата на градската куќа, напиша градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил.

Кко што е познато, Град Скопјеинформираше дека Градската куќе ќе биде купена од ЕВН, а од опозициската ВМРО-ДПМНЕ обвинуваат за „бонбона бизнис“. И поранашениот градончалник, Коцевски  вчера рече дека Шилегов ја продал Градската куќа бидејќи неговиот наследник за 30 отсто ја зголемил градската администрација.