Антикорупциска следната година ќе ги проверува судиите и обвинителите

0
91

Оттаму велат дека планот за проверки каде што има сомнежи веќе е скроен, но иако имаат волја за големата операција, се жалат на ограничени кадровски и технички ресурси. Бараат и соработка со останатите истражни органи.

-Испитувањето на имотната состојба е нова надлежност на Државната комисија, за чие спроведување  потребно е зајакнување на постојните човечки и  материјално – технички услови и  вклучување на други истражни органи, велат од ДКСК

Нивните анализи покажале дека правосудството подлежи на корупција, па затоа се одлучиле на ваков чекор.