Белградски Универзитет поништи докторат на министер за финансии

0
118

Сенатот на Универзитетот во Белград донесе едногласна одлука за поништување на докторската дисертација на министерот за финансии Синиша Мали, поради плагијат. Со 32 гласа „за“ Комитетот за професионална етика ја донесе одлуката за поништување која е конечна, а против неа министерот може да си поднесе жалба на Управен суд.