ВМРО-ДПМНЕ не ги открива имињата на кандидати за членови во техничката влада

0
89

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев, на новинарско прашања дали во партијата се крчкаат имињата за министерските и дополнителните министерски позиции, рече дека прво ќе ја почекале лидерската средба која е најавена за во сабота.

Јанушев не даде одговор ниту на прашањето дали во партијата има гужва за министерската позиција во МВР, и дали има вистина во шпекулациите дека изборот бил сведен на две имиња, на Орце Ѓорѓиевски и Љупчо Анодновски.

Тој соопшти дека на седницата на Извршниот и Центалнито комитет биле донесени три одлуkи.