ДАНЕВ: ЌЕ ПОДНЕСЕМЕ ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ПОРАДИ АЛАРМАНТНАТА СОСТОЈБА ВО КОЈА СЕ НАОЃА ДРЖАВАТА

0
63

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе до Собранието информација за енормното загадување на амбиентниот воздух во Македонија, поради алармантната состојба во која се наоѓаат државата и граѓаните, рече пратеникот Драган Данев. Македонија, како што рече, е во центарот на светските медиуми, посочена како најзагадена земја во европа и една од најзагадените во светот.