Додека едни молат за канти за отпадоци, други ги палат

0
83

Во време кога на големо се зборува за зачувување на животната средина, и симболично се одржуваат акции за чистење, жителите на Ѓорче Петров немаат каде да го фрлат џебниот отпад. За еколошките проблеми на Општината, Слободен печат пишуваше пред два месеца, при посетата на новинарската екипа на големата депонија во Ново село, по што следуваа и протести на граѓаните кои се најзасегнати од овој проблем.

По интензивно настојување, успеавме да добиеме одговор од локалната власт дека депонијата ќе се чисти следната година, а истиот став денеска го потврди и градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов.