До Нова година бесплатно чипирање на милениците, почнува кампањата за помалку бездомни животни

0
67

Секој одговорен сопственик треба да ги микрочипира домашните миленици, а нивното напуштање е казниво со закон. Ова се двете пораки кои од денеска по скопските улици ќе ги пренесува автобусот број „2“ како дел од кампањата за благосостојба на животните што ја спроведува Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ).

Автобусот што сообраќа на реалацијата Автокоманда – Сарај е веќе облепен со „паролите“ и така ќе вози низ градот еден месец.