ЗАЕВ СО НОВА НАЈАВА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ, ОПОЗИЦИЈАТА ГО ОБВИНУВА ЗА СТРАВ ОД ПОРАЗ

0
82

Порака до опозицијата или пак ново алиби за одложување ан изборите – премиерот Зоран Заев,откако неколкупати најави можнсот, па с премсили – денеска со нова најава дека на 12 април може и да не се гласа.

Вели државата не може да си дозволи да оди на избори без суштинските закони во социјалата, како и покачувањето на пензиите. Премиерот вели Собарнието мора да биде функционално, а суштинските закони да се донесат.

„Сто пати сум кажал досега дека изборите не треба да се одложуваат, но истовремено должност пред се граѓанска и политичка е да не дозволиме било што да ја закочи реализацијата на она што значи интерес на граѓаните, рече Заев, одговарајќи на новинарско прашање поврзано со 120-те закони што се на дневен ред на собраниската седница.“ – изјави Заев.