Најзагаден град Тетово – Македонија и утрово „се гуши”

0
65

Ова утро во Македонија е загадено, а рекордер меѓу градовите е Тетово изнесува 113µg/m3.

Загаденоста на воздухот во Битола 2 изнесува 107 µg/m3, а потоа следува скопската општина Центар со 79 µg/m3.

Количеството на ПМ10 честички во општина Ѓроче Петров изнесува 72 µg/m3, а потоа следува Струмица со загаденост од 61 µg/m3.