Петмина избодени со нож во Њујорк додека прославувале Ханука

0
64

Полицијата во САД приведе едно лице коешто е осомничено за напад во домот на еден рабин во Њујорк, каде со нож беа избодени пет лица за време на прославата на Ханука. Осомничениот бил пронајден сиот во крв, информираше полицијата.

Станува збор за 37-годишниот Томас Графтон, кој според медиумите околу 22 часот влегол во домот на рабинот со мачета во рацете и ги нападнал присутните. Подоцна тој бил лоциран д