Алијанса за Албанците меѓу „два огна“ – Алтернатива не ја сака Беса во коалиција

0
83

Продолжуваат обидите на Алијанса за Албанците за тројна коалиција АА, Беса и Алтернатива.

За неколку дена се очекува да се дознае дали таа идеја ќе стане реалност.

„Разговорите продолжуваат и се надевам дека ќе завршат успешно“, истакна Сурија Рашиди, Алијанса за Албанците.

Раководството на „Беса“ вчера повторно го потврди ставот дека се отворени за тројна предизборна соработка, според повикот на Алијанса за Албанците.