Англија и Шкотска поврзани со велосипедска патека од 1300 километри

0
97

Во Велика Британија свечено е отворена велосипедска патека долга 1300 километри, која ги спојува Англија и Шкотска. Се работи за патишта кои водат низ шумски и ридски предели, а кои нудат авантура за љубителите на велосипедизмот. Патот наречен  Great North Trail минува низ дистриктот  Peak, Yorkshire Dales и шумата  Kielder  во Англија, па кон Loch Lomond, националниот парк  Trossachs National и Loch Nessu во Шкотска. Патеката е главно вон главните патишта, низ шума и локални улици без многу сообраќај.