Археологот кој го пронакде кокино почина

0
80

Почина археологот Јовица Станковски од Куманово, соопштија денеска членови на неговото семејство и колегите од НУ Музеј Куманово. Станковски е познат во македонската јавност како археолог кој го промовираше и истражуваше Кокино.

Станковски беше директор на Кумановскиот музеј, а еден мандат беше и советник во Советот на Општина Куманово.

Погребот ќе се изврши утре во 13 часот на Градските гробишта во Куманово.