(ВИДЕО) Садија Дурмиси е продавачката која нокаутираше комунална полицајка во Белград

0
91

Продавачката која нападнала комунална полицајка на пазар во Видиковац, во Белград, е Садија Дурмиси. На нападот му претходела караница меѓу две продавачки на пазарот, рекол за српски Курир  очевидец на немилиот настан. Продавачките се искарале, па една од нив повикала комунална полиција, која сакала да и ја заплени нејзините работи. Изнервирана од ова Дурмиси ја нокаутирала полицајката.

Таа е обвинета за напад на службено лице во текот на своите должности и, според членот 323 од Кривичниот законик, се соочува со казна од две до осум години затвор.

Потсетете се дека Садија Д., во моментот кога комуналната полиција се обидела да ја задржи, а во еден момент и да и ’грабне торба со работи што ги продавала нелегално надвор од пултот на пазарот Видиковац, и ја удри во главата Алис М. која заврши во Ургентниот центар поради тоа.

По десетминутното пребарување, Сади Д. беше пронајдена од полицијата и уапсена.