ГОРАН АНГЕЛОВ ЗА 24 ОТВОРЕНО: ТВРДАМ СО МОЈАТА ГЛАВА И ЧЕСТ ДЕКА „ДРИСЛА” НЕМА УВЕЗЕНО НИТУ ЕДЕН КИЛОГРАМ ОПАСЕН ОТПАД

0
83

Јас не сум странски партнер, за мене лично управниот спор траеше седум години, предолго и тоа е условно најголем проблем. Тврдам со мојата глава и чест дека “Дрисла” нема увезено ниту еден килограм опасен отпад”- вели за 24 Отворено Горан Ангелов – директорот на депонијата „Дрисла” за кој градоначникот Шилегов најави дека ќе биде сменет од позицијата.

Според него Дрисла е зрела депонија и она што од договорот не го исполниле италијанските партнери треба да го продолжи градот Скопје. Ангелов додава дека не се плаши од ревизија на работата на досегашното управување, но вели дека има работи кои и покрај договорот не ги направиле.

Извор тв 24