Гостиварскиот воздух за 19 пати позагаден од дозволеното

0
80

Во алармантна црвена боја утринава се обоени мерните станици кои го мерат загадување во Македонија.

Загаденоста на воздухот е исклучително висока утринава во Гостивар каде се измерени 983 µg/m3 ПМ10 честички.

Високо ниво на загаденост утринава има и во Скопје,  кај Ректоратот се измерени дури 425 µg/m3 ПМ10 честички