„Дрисла“ станува јавно претпријатије на град Скопје

0
91

Со решение од Централен регистер Дрисла веќе е ЈП на град Скопје и утре ќе биде назначен но В.Д директор.

– 2 години водевме прецизна правна игра за да ја вратиме депонијата. Утре ќе биде разрешен директорот на Дрисла. Во наредниот период ќе биде избран нов управен и надзорен орган. Дополнително ќе се испитува работењето на капацитетите на депонијата. Засега немам сознанија дека во Дрисла бил внесен штетен отпад, изјави Шилегов