Инцидент при фрлањето на Светиот крст во Штип

0
87

Група штипјани кој скокаа во Брегалница по Светиот крст кој беше фрлен во реката, од раце му го земаа крстот на момчето кој го фати и одбиваа да му го вратат.

Група штипјани кој скокаа во Брегалница по Светиот крст кој беше фрлен во реката, од раце му го земаа крстот на момчето кој го фати и одбиваа да му го вратат.

За да се смири тензијата, свештениците на крајот одлучија на најсреќниот да му ги доделат наградите кој му следуваат од црквата, ама не дадоа благослов крстот да биде носен по штипските домови.