Македонија и вечерва се гуши- Во скопско Лисиче и вечерва не се дише

0
77

И вечерва мапата на загаденост во Македонија повторно е во алармантна црвена боја,

Во скопско Лисиче вечерва загаденоста е највисока со 222 микрограми ПМ 10 честички на метар кубен, во Кичево 214, Кавадарци 200 и Струмица 197.