Можна лидерска средба Мицкоски- Заев

0
88

Законот за јавно обвинитеслтво повтроно ќе ги седне на маса Заев и Мицкоски. Власта и опозицијата не ја исклучуваат можноста за нова лидерска средба, но потенцираат дека ова ќе се случи само ако работните групи ги доближат ставовите.

Заев вели дека власта е подготвена да го промени и последниот текст на законот доколку опозицијата даде конструктивни предлози. Поддршка очекува и од 8те независни пратеници на ВМРО-ДПМНЕ со кои веќе се водат неформални разговори.

Од ВМРО-ДПМНЕ се уште не откриваат дали последниот предлог законот кој им го достави Министерството за правда за нив е прифатлив. Последниот збор ќе го има правниот тим на партијата, а деталите ќе ги објават следната недела.