Повисоки плати за професорите

0
98

Министерството за образование преку правна рамка пронајде начин како да им ги зголемат платите на универзитетските професори за 10%,откако пропадна обидот и не се донесе во Собранието законот за исплата на плати. Средствата ќе се обезбедат од Буџетот за 2020 година.

Извор ТЕЛМА