Филипче: Се чудам со каква леснотија Мицкоски лаже дека сме имале тестови за само еден ден

„Се чудам со каква леснотија Христијан Мицкоски ја лаже јавноста дека сме имале тестови за само еден ден. Џабе се бориме против лажни и неточни вести, ако претседателот на најголема опозициска партија свесно лаже и креира паника меѓу граѓаните. Бидете спокојни, тестови има и постојано се набавуваат резерви“, напиша министерот за здравство Венко Филипче на Твитер како одговор на интервјуто на Мицкоски.