МВР: Прекршочни казни за 461 лице кои не носеле маски

0
76

Во текот на изминатото деноноќие регистрирани се 461 прекршок поради неносење лична заштита на лицето, соопшти МВР.

Во изминатите 24 часа на 70 лица им се издадени решенија за изолација, а 62 лица потпишале изјави за самоизолација.

При контроли кај лица кои се во во изолација и самоизолација, евидентирани се две лица кои не ја почитувале мерката за самоизолација.