ТРАМП ГО НАПАДНА ГЛАВНИОТ СТРУЧЊАК ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ВО САД

0
83

Американскиот претседател Доналд Трамп во понеделникот повторно го нападна главниот стручњак за јавно здравје на САД, Ентони Фаучи, заради управувањето со кризата предизвикана од пандемијата на корона вирусот, нарекувајќи го „катастрофа“.

Луѓето се уморни од слушање на Фаучи и сите тие идиоти“, рече Трамп во понеделникот, тврдат извештаите.

Нападот врз Фаучи е особено значаен затоа што и самиот Трамп согледува до кој степен јавноста има доверба и почит кон водечкиот американски експерт за заразни болести.