МОТО ПРОТЕСТ „ПРАВДА ЗА ГОЦЕ“

0
81

Мото протест пред судот. Повеќе мото клубови протетсира под мотото „Правда за Гоце“.

Ова следува откако беше изречена условна казна за учесникот и обвинитет за сообраќајната несреќа кај Млечен ресторан во Скопје во која загина 32-годишниот Гоце Димитриевски, а неговата сопруга беше тешко повредена и го загуби нероденото бебе.

Протестот беше во знак на незадоволство од пресудата во која обвинетиот доби условна казна, иако во моментот на несреќата преминал преку две полни ленти и удрил во моторот на Димитриевски. Советот на јавни обвинители на најде вина кај обвинителката која го водеше случајот.