Груевски од Будимпешта: Пописот објавен за април скапо ќе ги чини граѓаните

0
99

Поранешниот премиер Никола Груевски предупредува дека пописот ќе ги чини скапо граѓаните и идните генерации. Во својата реакција, Груевски од Будимпешта посочи на некои елементи што недостасуваат во законот усвоен минатата недела.

„-Не постои дефиниција за тоа кои попишувани лица ќе се сметаат за резиденти;
-Нема дефиниција за домаќинствата; Нема дефиниција за живеалиштата;
-Не е дефинирано кои “специфични” документи ќе се сметаат за легитимни за време на попис;
-Нема дефиниција за главни попишувани категории; Нема информации за базата на податоци;
-Нема информации кога ќе бидат објавени податоците за пописот”, пишува Груевски.