Капелата во Тетово со погрешен ладилник каде нема ниту пристап ниту место за чување на покојникот

0
65

Капелата при православните гробишта во Тетово изградена пред две години никако да се пушти во употреба. Од Општина Тетово, велат дека е набавена погрешна комора. Очекуваат новиот ладилник да биде донесен наскоро и наредниот месец комората ќе се стави во функција.

Граѓаните револтирани. Велат дека Тетово е единствен град без капела која сите очекувавме да биде готова кога е најпотребна во време на пандемија, но од локалните власти повторно разочарување

Капелата при православните гробишта во Тетово започна да се гради пред 5 години. Објектот беше целосно изграден пред две години, но тој се уште е нефункционален.