Владата го усвојува предлогот Фрчковски да биде назначен за амбасадор во САД

0
45

Поранешниот министер за внатрешни работи и надворешни работи  Фрчковски е новиот предлог на Владата за македонскиот амбасадор во Вашингтон.

Сега очекува одговор од Соединетите држави. Македонија нема амбасадор во Вашингтон повеќе од три години, откако истече мандатот на последниот амбасадор Васко Наумовски.