ИТАЛИЈА Е ПОБЕДНИК НА ЕВРОСОНГ 2020

0
67

Во финалето на Евросонг настапија претставници од 26 земји.

Италија победи на Евросонг 2021 година,

На самиот крај од натпреварувањето се водеше тесна битка со гласовите меѓу Италија, Швајцарија и Франција. Сепка, Италија со 524 поени го освои првото место. Тие од публиката добија 318 поени.

Италија ја претставуваа рокерите Манескин со песната „Zitti E Buoni“ која беше проследена со динамичен настап, а од публиката добија громогласен аплаус.

Во финалето на Евросонг настапија претставници од 26 земји.

Вечерта започна со претставување на сите изведувачи на бината.

https://youtu.be/RVH5dn1cxAQ