Само двајца од преживеаните пациенти во модуларната болница во Тетово се на болничко лекување

0
82

Само двајца од преживеаните пациенти во модуларната болница во Тетово се на болничко лекување, другите десет се пуштени дома.

Се работи за пациенти сместени во Ковид центарот при Клиничката болнциа Тетово, со пост ковид симптоми

Инаку состојбата со вирусот во тетовско од ден на ден се стабилизира

Голем дел од хоспитализираните се невакцинирани, има и такви со примени две дози вакцини, но со полесни симптоми, затоа од болницата со уште еден апел процесот на имунизација во тетовско да продолкжи со уште позасилено темпо.