Талибанците бараат финансиска помош од САД

0
32

Талибанците во вторникот ја поздравија помошта од 1,2 милијарди долари ветена од меѓународната заедница и ги повикаа САД да бидат повеликодушни, пренесува АП.  

„Благодариме и ја поздравуваме посветеноста на меѓународната заедница од околу 1 милијарда американски долари помош и ги повикуваме да продолжат да даваат помош за Авганистан“, рече Амир Кан Мутаки, министер за надворешни работи во новата авганистанска влада.