Училишен автобус со 79 ученици се судри во Србија, десетина повредени (ФОТО)

0
130

Кај десет деца и водичи се констатирани полесни повреди во болницата во Шабац. Возачот на автомобилот е уапсен.

Несреќата се случила околу 9.20 часот. Истрагата е завршена, а по поправка на автобусот децата се враќаат дома.

„Имавме судир на пат во Шабац, човек скокна пред нашиот автобус од правец во кој не требаше, за среќа автобусот возеше бавно бидејќи возачот влегуваше во градот, така што штетата е мала. Имаат полесни повреди десет деца“, вели наставникот по музика во основното училиште Десанка Максимовиќ во Футог, Ѓорѓе Курјак.

Д-р Лука Јанковиќ вели дека сите се донесени во стабилна општа состојба.

„Сметаме дека моментално сите повреди се полесни, пет-шест се отпуштени од овде, за другите пет моментално се поставува дијагноза“, рече Јанковиќ.

Извор Канал5.