Изгоре архивата на судот во Куманово

0
31

Синоќа изгоре архивата на судот во Куманово откако пожар избил во подрумските простории. Од Регионалниот центар за управување со кризи (РЦУК) соопштија дека пожарот избувнал по 1 часот по полноќ.

ТППЕ Куманово бележи интервенција во текот на ноќта на опожарени простории на зградата на Основен Суд Куманово во 1.35 часот. Опожарен е подрумскиот дел на зградата каде се наоѓа архивата на судот. Единицата во текот на ноќта делуваше со два камиони и седум пожарникари. Пожарот е локализиран, екипата е уште е на терен – соопшти РЦУК.

Вработените во судот и другите институции денеска не работат во објектот на судот затоа што нема услови за работа.

Из С.П.