Ако не фатат без возачка, казната ја плаќаме со пари без „северна“: Врие на социјалните мрежи по веста дека возачките нема да важат од утре

0
141

Граѓаните го истурија бесот на социјалнитр мрежи објавувајќи ги сите недоследности и нелогичности при носењето на одлуки на државата во однос на привремениот рок за менување на личнитре документи кој завршува вечерва на полноќ.

Веста на МВР дека од ноќеска нема да важат ниту возачките дозволи кои се со старото име, а голем дел од граѓаните ги смениле во привремениот рок и не добиле нови обрасци, го разгневи граѓаните кои најавија граѓанска непослушност и неплаќање на евентуалните казни кои ќе ги изрекува сообраќајната полиција.

Из А1он.мк